Ihmisten kokemuksia


Kokemuksia ja ajatuksia!

Olen ollut juuri matkalla, joka jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen.
Olin onnekas, että sain lipun juuri tälle kyseiselle matkalle; matkan tuntemattomaan?
Matkallani minua kuunneltiin, ymmärrettiin vaikka olin huonokuntoisin.
Tunsin, että tulen toimeen seurueen kanssa.
Ajattelin aluksi, että onpa leppoisa matka, matkakumppaneita en vielä tuntenut.
Kaikki ajallaan. 
Hotelli oli hieno ja aamiainen loistava. Patikoimme päivittäin, viikon ajan.
Maasto oli vaihteleva, paljon nousuja ja kivistä maastoa. Välillä minuun sattui niin paljon, että itkin ja jopa manasin!!
Sain koottua itseni ja jatkoin sinnikkäästi muiden mukana. Periksi en anna! Osasin hiljentää vähän vauhtia. Muuten en olisi jaksanut perille.
Kaikki tyypit ei aina miellyttäneet minua, tunsin jopa vihaa joitakin kohtaan..olivat voimmakkaita ja niin hyväkuntoisia. Karehdin heitä? Joskus minulle tuli tunne, että katso itseäsi peiliin! ...miksi ajattelet noin?
En ymmärtänyt, enkä tunnistanut piirrettä itsessäni.
Tutustuin Armottomuuteen ja Armollisuuteen.
Olivat tyyppeinä hyvin erilaisia,  joskus heidän kanssaan oli vaikeaa ja joskus jopa hauskaa.
Toisinaan halusin olla vain itsekseni hiljaa ja miettiä. 
Halusin tutustua tyyppiin Rakkaus, hän tuntui jotenki niin rehellisestä ja herttaiselta.
Se oli matkan viimeisinä päivinä, meillä oli paljon yhteisiä kokemuksia ja puheenaiheita, vaihdoimme osoitteet.
Myös Armollisuus ja Armottomuus liittyi seuraamme, tulimmekin hyvin toimeen.
Vaikka asumme kaukana toisistamme lupasimme pitää yhteyttä.
Olemme kirjoitelleet kirjeitä, näin vaihdamme kuulumisia.
Tämä oli elämäni paras matka ja lopuksi matkaseuruekin. Muistelen matkaani päivittäin.
Oppaamme oli loistava! Aina valmis auttamaan.
Ilman häntä olisimme eksyneet😊
t. Nappula

Armollisuus ja armottomuus on muuttanut minua rakastamaan itseäni.❤
Matka jatkukoon en ole vielä valmis, mutta suunta on oikea.


"Olen saanut terapiasta luottamusta itseeni ja omiin kykyihini tehdä työtä ja asioita omalla persoonallani ja hyväksyä itseni sellaisena kuin olen, suhtautua itseeni ja myös muihin hyväksyvämmin. Pystyn miettimään häiritsevän asian/ ongelmatilanteen uudella tavalla, päästämään irti vanhoista ajatusmalleista ja olemaan itselleni armollisempi. Kun tunnistan itsessäni häiritsevän ajatuksen kykenen avaamaan sitä ja myös muuttamaan sitä. Olen oppinut itsestäni sen, etten ole täydellinen enkä myöskään epäonnistunut elämässä vaan olen hyvä juuri tällaisena kuin olen. Olen oppinut löytämään iloa pienistäkin asioista, näkemään asioissa oppimisen ja kasvamisen mahdollisuuden ja myös käyttämään ne mahdollisuudet kasvamiseen ihmisenä.Ne ajatusmallit jotka olivat jo aluillaan tuolla jossain, ovat kasvamassa hyvää vauhtia.

Tässä lyhyesti mitä on tullut mieleen. Kiitos kuluneesta vuodesta, kaunista ja lämmintä kesää!"            

                                                                                                                                                                     Nainen, 42v


"Sain näiltä kymmeneltä kerralta uudenlaisia näkökulmia kohdata tunteita. Paljon niitä olin jo puhunut ja läpikäynyt terapiassa, mutta tämä oli taas hieman erilaista.

Sain keinoja miten toimia kun joku asia alkaa painamaan mieltä ja vie voimavaroja.

Kannustus ja ohjeesi pysähtymiseen ja "kuunteluun" omaan itseen jäivät käytäntöön. Kirjoittaminen silloin kun alkaa joku asia tulemaan tuolta sisimmästä on mulle toimiva tapa, samalla kun vielä itkee jos itkettää niin tulee tosi "puhdistunut " olo. Eikä asia enää ole niin iso ja painava kuin aiemmin.

Tapasi kertoa huumorin avulla esimerkkejä ja tilanteita oli mulle myös sopiva tapa saada asia painumaan mieleen. Lähes joka kerta nauratti vielä autossakin kun lähdin käynniltä :) Se tuntui kivalta ja olen mielelläni tullut vastaanotolle .

Viimeisellä kerralla lainaan antamasi kirja on ollut myös oivalluksia herättävä..vaikkakin se kirja on tosi vaikea lukuinen paikka paikoin. On siis vielä kesken, sitä ei voi lukea ellei ole ajatus mukana :) mutta kiinnostaa niin, etten kesken malta jättää.

Ehkä tärkeintä kuitenkin kokonaisuutena oli se että sain vahvistusta kuunnella omia tuntemuksia ja fiiliksiä. Sain luottamusta siihen, että itse tunnen ja tiedän mikä on mulle hyväksi.Niin ja jos nyt jotain kokeilee ja huomaa, että ei ollutkaan hyvä homma niin ei maailma siihen kaadu. On parempi kokeilla ja muuttaa suunnitelmia kuin jäädä vain paikoilleen pelon vuoksi.

Huomaan nyt selkeämmin milloin on hidastettava vauhtia ja "kuuhostella" missä mennään."
                                                                                                                                                                          Nainen, 46v


"Oli todella hyvä kun sain käydä siinä sun luona, sain tosi paljo hyviä vinkkejä ja ajattelemisen aiheita.

Osaan ottaa rennommin ja osaan laittaa rajoja voimmavarojen mukaan. Kylläkin viä on opeteltavaa paljo, mutta huomaan havahtuvani helpommin siihen mitä jaksan ja mitä haluan. Töissä lähden helposti tekemään enemmän kun tarvis, sitte tulee ylituntia, nyt oon tietoisesti vähentäny sitä ja pitäny vapaata, enkä oo kovin hyvin nyt jaksanutkaa. Siviilielämäs on myös pitäny herätellä rajojen laittamista, se niin helposti lähtee lapasesta. Jos on vkl ohjelmaa niin tuntuu ettei saa riittävästi lepoa. Tarkoitus on nyt taas laittaa rajata.

Kiitos hyvistä neuvoista ja todella hyvistä keskusteluista!"                                                              Nainen, 57v"Olen oppinut uusia näkökulmia, enemmän huomaamaan sitä miltä minusta tuntuu. Paniikki onkin ´positiivinen asia, että se kertoo jotain´. Paniikkikohtauksia ei ole ollut, esimerkiksi puutumisoireita. Olen oppinut hyväksyvämpää, armollisempaa asennetta itseäni kohtaan. Osaan kuunnella itseäni enemmän."

                                                                                                                                                             Nainen, 40v